ÁSzF

Az Eladó

Holló Gumi Kft.
Székhely: 3262 Markaz, Fő út 166.
Telefonszám:  +36-37-36-36-55
Adószám: 23733615-2-10

A Vevő

A Holló Gumi Kft. Internetes áruházában azok vásárolhatnak, akik elfogadják jelen üzletszabályzatot.

Megrendelés

A Holló Gumi Kft. Internetes áruházában a megrendelés interneten keresztül lehetséges.

Az áruházban látható termékek ára az adott árucikk bruttó vételára, amely az általános forgalmi adót tartalmazza. Könnyűfém felnire csak 4 db-os rendelést tudunk felvenni. A könnyűfém felnik és a könnyűfém felnivel szerelt kerekeknél feltüntetett ár tartalmazza a tehermentesítő gyűrűk árát, csavarokat viszont nem. Az acél tárcsák és az acél tárcsával szerelt kerekek ára nem tartalmazza a csavarok árát. A kiválasztott terméket a megrendelő űrlap kitöltésével tudja megrendelni. Az űrlap kitöltése után az áruház automatikusan e-mailt küld a vásárlás részleteivel. A megrendelés a Holló Gumi Kft telefonos visszaigazolását követően lép érvénybe! Az esetleges adatrögzítési hibákért felelősséget nem vállalunk.

Fizetés
 
A megrendelt termékek árát a vevő a termék átvételekor az eladó telephelyén, vagy házhoz szállítás esetén a futárnak fizeti. Speciális termékek esetén az Eladó a teljesítést előleg megfizetése esetén teljesíti.
 
 
Házhoz szállítás/áru átvétele:
 
A megrendelt termékeket belföldön az áru raktárra érkezésétől számítva, telefonos visszaigazolás után 1-2 munkanapon belül házhoz szállítjuk, vagy telephelyünkön a meghirdetett nyitvatartási idő alatt át lehet venni. A házhoz szállítás díja az egész ország területén: abroncsok és felnik esetén: 900,- Ft/termék. Az áru átvételekor a vevő elismervénnyel vagy a számla aláírásával igazolja a hiánytalan és sérülésmentes teljesítést.
 
A vásárlástól való elállás joga
 
A megrendelt termékek kézhez vételétől számított nyolc napon belül vásárlóinknak joguk van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékuktól. Ebben az esetben a Holló Gumi Kft. köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költségeit is a vevő viseli.
A Holló Gumi Kft. kizárólag sérülésmentes, használatba nem vett, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A termék sérüléséből adódó költségek a vevőt terhelik.
Használt terméket a vásárlástól való elállás keretén belül semmilyen körülmények között nem veszünk vissza.
 
Garancia, szavatosság
 
Az eladó az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. A szállítási sérülést csak abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a csomag átvételekor a sérülésről jegyzőkönyv készült. Amennyiben a csomagolás sérült és erről nem készült jegyzőkönyv, úgy az ebből eredő kár az ügyfelet terheli.  Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges.
Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.
 
Cégünk az általa eladott termékekre 12 hónapos garanciát vállal.
 
A jótállási idő kezdete a számla dátuma és amennyiben a termék mellett nincs külön jótállási jegy, akkor a számla egyben a jótállási jegy is. A jótállási körbe nem eső termékeinkre a vonatkozó jogszabályokban rögzített szavatossági idő jár.
Személy, kisteher és terepjáró gumiabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat, továbbá a gyártó előírásait betartják.
Garanciális igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása.
Szélsőséges út és használati körülmények esetében a Holló Gumi Kft. fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.
 
A garanciális igény nem érvényesíthető:
 • helytelen tárolás miatti hibákra,
 • a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás stb. által okozott hibákra
 • a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,
 • javított abroncsokra,
 • nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,
 • baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
 • versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.

A Continental csoport (Continental, Semperit, Barum) gumiabroncsaira kiemelt garanciális feltételek vonatkoznak:
 • egy garnitúra (4 db) Barum, Semperit vagy Continental márkájú személyautó-gumiabroncs, SUV gumiabroncs vásárlása esetén a Teljes Garancia 2 évre vonatkozik, gumiabroncs-károkra, mint pl.:
 • defekt
 • padkának vagy kátyúba hajtáskor keletkezett sérülés (szövetszakadás, dudor)
 • szándékos rongálás, kiszúrás 
A garanciaszolgáltatásból csak a nem rendeltetésszerű használatból vagy a jármű nem megfelelő üzemi állapotából adódó károk kizártak.
 
Személyes adatok
 
A vevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A Holló Gumi Kft. a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (futárszolgálat) átadja.
Az alvállalkozók a Holló Gumi Kft. által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. A megrendeléskor megadott címen a Holló Gumi Kft ügyfeleit jövőbeni ajánlataikról, akcióiról értesítheti.